Assistent Sportleider 1

In deze opleiding staat het leren in de praktijk bij de sportvereniging centraal. Je ontwikkelt competenties die nodig zijn voor de volgende werkzaamheden:

  • Letten op de veiligheid van de sporters en of zij zich sportief gedragen.
  • Helpen van de sportleider/trainer bij wedstrijden en trainingen: materialen klaarzetten en ondersteunen bij de uitvoering van de activiteiten.
  • Regelen van zaken rondom sportactiviteiten zoals het vervoer van sporters naar wedstrijden, het vervoer van materialen en het afhandelen van toernooiformaliteiten.

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een sportvereniging en die mee willen helpen met de begeleiding en uitvoering van sportactiviteiten voor mensen met een handicap. Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar. Daarnaast dien je een gegarandeerde praktijkplaats te hebben, waar je direct begeleid wordt door een sportleider van minimaal niveau 3. Deze opleiding is toegankelijk voor mensen met een verstandelijke handicap.

Studiebelasting
Uitgangspunt van de opleiding is maatwerk. Het leertraject van de cursist kan verschillen met dat van een medecursist. Een indicatie van opbouw en studiebelasting van de opleiding:

  • 12 uur praktijkleren (opdrachten) en zelfstudie
  • 8 uur centrale bijeenkomsten

Studiemateriaal
Een cursusboek met theorie en opdrachten en een werkboek wat je kunt gebruiken om de opdrachten in te maken. 

Toetsing
Toetsing bestaat uit twee proeven van bekwaamheid (PVB’s):

Organisatie
Een sportvereniging of andere organisatie kan de opleiding voor haar vrijwilligers bij Onbeperkt Sportief aanvragen bij een minimum van 8 cursisten. Als 1 vereniging niet voldoende cursisten heeft, kunnen 2 of meer sportverenigingen samen een aanvraag doen.

Kosten
In een offerte gericht op de aanvrager brengen we de kosten in kaart.

Aanvraagformulier
Voor meer informatie en aanvraagformulier, klik op Assistent sportleider 


Deel deze pagina