Beweegboeken

Beweegboeken/ bundels

Veel instellingen zijn al langere tijd actief met het aanbieden van sport-en beweegactiviteiten voor hun cliënten. Enkele van deze instellingen hebben hun ervaringen en ontwikkelde activiteiten vastgelegd in de volgende beweegboeken:

Beweegwaaier Zo kan het ook!
De beweegwaaier is een inspiratiebron om mensen met een verstandelijke beperking veilig en verantwoord te laten sporten en bewegen. Er komen vijf verschillende thema’s aan bod: ‘Zo geef je beweegtips aan cliënten!’ ‘Zo verlaag je de drempel!’, ‘Zo ontstaan sportactiviteiten!’, ‘Zo komen cliënten in beweging!’, ‘Zo beweeg je op de groep!’. De waaier is te bestellen bij Stichting Special Heroes Nederland via info@shnederland.nl. De waaier kost 7,00 EUR (exclusief verzendkosten).
Beweegboek Middin, 's Heeren Loo, ASVZ en Gemiva-SVG Groep
Het boek biedt laagdrempelige beweegactiviteiten waarmee begeleiders de cliënten kunnen stimuleren tot meer bewegen.
 Handreiking voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers in de zorg
Bewegingsactiviteiten aan tafel saai en beperkend?
Niet in ‘Spelenderwijs in Beweging’, het handboek voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers in de zorg. Het boek behandelt uiteenlopende oefeningen met materialen als ballen, ballonnen, pittenzakken, stokken, touwtjes, en werpringen. De oefeningen in speelse vormen zijn eenvoudig toepasbaar door de overzichtelijke en kant-en-klare bewegingssessies.

Deel deze pagina